Wie verdient er een jeugdlintje in Ede?

ValleiNieuws

Wie verdient er een jeugdlintje in Ede?

4 november 2021 | Nieuws, Persberichten

Kinderen en jongeren die iets bijzonders doen verdienen een Pluim! Net als jonge kampioenen op het gebied van sport en cultuur. Kent u iemand of een groep uit de gemeente Ede die dit jeugdlintje verdient? Nomineer diegene dan vóór 1 december via www.ede.nl/jeugdlintje.

Julian, Céline, Mirre en Vera (foto) kregen eerder een jeugdlintje en waren daar heel blij mee. Julian Schimmel won de NOS Jeugdjournaal Verslaggeverswedstrijd in 2018. Céline van Heerikhuize timmert aan de weg als topsporter bij Atletiekvereniging Climax. Ze won diverse medailles tijdens nationale en internationale wedstrijden.

Verrast op school

Mirre Siegers en Vera Krah (toen groep 5) kregen een jeugdlintje voor hun inzet voor een schone buurt. In maart dit jaar reikte burgemeester René Verhulst hen het jeugdlintje uit op school. Mirre: “We kregen hem omdat we zoveel plastic hebben opgeruimd en goed voor de natuur hebben gezorgd.” De meiden ruimden niet alleen het plastic in de buurt op, ze motiveerden ook anderen op school om te helpen. Vera had nooit verwacht dat ze een jeugdlintje zou krijgen: “Ik was heel verbaasd, maar ik vond het wel heel leuk!”

Vrijwilligerswerk

Jeugdlintje De Pluim is een speciale onderscheiding voor kinderen en jongeren van 6 tot en met 16 jaar die in de gemeente Ede wonen. Zij zetten zich op een bijzondere manier in voor de Edese samenleving. Ze doen bijvoorbeeld vrijwilligerswerk, bieden hulp aan anderen of organiseren activiteiten voor de buurt, school of een goed doel. Ook jongeren die (inter)nationaal kampioen zijn op gebied van sport of cultuur maken kans op een Pluim.

Jury

Iedereen kan iemand nomineren voor het jeugdlintje. Het is belangrijk dat de genomineerde in gemeente Ede woont. Activiteiten of prestaties mogen niet langer dan een jaar geleden zijn. Een jury bekijkt alle aanmeldingen. Daarna besluit het college van burgemeester en wethouders wie een lintje krijgt. Als de coronamaatregelen het toelaten, zal de burgemeester tijdens een feestelijke bijeenkomst in maart 2022 de jeugdlintjes (de Pluim) uitreiken.

Aanmelden voor 1 december

Kent u een jonge held of groep jonge helden die een jeugdlintje verdient? U vindt het aanmeldformulier op www.ede.nl/jeugdlintje. Daar bekijkt u ook een oproep van burgemeester René Verhulst.

Jeugdlintje Ede
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Onderwerp