Veenendaal vangt tijdelijk vluchtelingen op

ValleiNieuws

Veenendaal vangt tijdelijk vluchtelingen op

26 juli 2022 | Nieuws, Persberichten

Vanaf begin augustus vangt Veenendaal tijdelijk ongeveer 70 vluchtelingen op aan de Wageningselaan 2. Dit is het voormalige hoofdkantoor van BelCompany. Deze crisisnoodopvang moet het aanmeldcentrum in Ter Apel ontlasten. Gemeente Veenendaal geeft hiermee gehoor aan het dringende verzoek van het Rijk om te zorgen voor tijdelijke opvangplekken.

De opvang is bedoeld voor vluchtelingen waarvoor in bestaande opvangcentra nu geen plek is. De komende tijd maakt de gemeente Veenendaal het gebouw geschikt voor de opvang. Begin augustus is het gebouw klaar om mensen op te vangen. De noodopvang is voor een korte periode en duurt tot 1 oktober 2022.

Burgemeester Gert-Jan Kats: “Iedereen kent waarschijnlijk de beelden van de situatie bij het aanmeldcentrum voor vluchtelingen in Ter Apel. Een onhoudbare situatie. Het Rijk doet dan ook een dringend beroep op gemeenten en veiligheidsregio’s om extra noodopvangplekken te creëren. Ook ik zie de grote noodzaak voor deze opvangplekken. Daarom nemen wij in Veenendaal onze verantwoordelijkheid en bieden wij deze mensen tijdelijk een plek in het voormalig hoofdkantoor van BelCompany aan de Wageningselaan. Samen met de Veiligheidsregio Utrecht, het Centraal Orgaan opvang asielzoekers (COA) en andere maatschappelijke partners leiden we de opvang in goede banen.”

Meer informatie en vragen

De meest actuele informatie over de crisisnoodopvang staat op www.veenendaal.nl/noodopvang. Op deze website vindt u ook de antwoorden op veelgestelde vragen.

Veenendaal vangt tijdelijk vluchtelingen op in voormalig hoofdkantoor BelCompany
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Onderwerp