Team Clean wint vrijwilligersprijs De Lampion 2022 Veenendaal

ValleiNieuws

Team Clean wint vrijwilligersprijs De Lampion 2022 Veenendaal

10 januari 2023 | Nieuws, Persberichten

Tijdens de Nieuwjaarsontmoeting op maandag 9 januari maakte wethouder Dylan Lochtenberg bekend dat Team Clean de winnaar is van de vrijwilligersprijs De Lampion 2022. De Zwerfafval-opruimploeg kreeg van de samenleving de meeste stemmen. De trofee ‘De Lampion, Twinkeling cadeaubonnen ter waarde van €500,- en een oorkonde gaan met hen mee naar huis. Ook krijgt Team Clean een plek op de lijst met winnaars op de grote Lampion in de hal van het gemeentehuis.

Team Clean Veenendaal

Al 5 jaar zet Team Clean zich in om Veenendaal schoon en leefbaar te houden. Dit doen zij met een groep van 60 vrijwilligers die één keer per week de wijken in gaat om zwerfafval op te ruimen. Daarnaast is Team Clean altijd van de partij tijdens de Landelijke Opschoondag en Veenendaal Schoon. Van ontelbare snoeppapiertjes en koekverpakkingen tot blikjes en lachgaspatronen: alles wat op straat zwerft gaat in de afvalzak van deze vrijwilligers om Veenendaal weer een stukje mooier te maken. Team Clean is altijd op zoek naar inwoners die hun steentje willen bijdragen aan een schoon en leefbaar Veenendaal. Inwoners die zich willen aanmelden kunnen dit doen door een e-mail te sturen naar Tjeerd de Vries (tjdevries@casema.nl).

Iedere vrijwilliger is goud waard

Wethouder Dylan Lochtenberg: “Iedere vrijwilliger is goud waard voor Veenendaal en in mijn ogen zijn alle genomineerden winnaars. Maar er kan er maar één de winnaar zijn. Team Clean is een terechte winnaar. In weer en wind de straat op om Veenendaal schoon te houden, daar kunnen we alleen maar trots op zijn. Van harte gefeliciteerd met de winst!”

Veenendalers kiezen winnaar

In december kon er gestemd worden op één van de elf genomineerden. Daaruit kwam een top 3 die werd uitgenodigd voor de bekendmaking van de winnaar tijdens de Nieuwjaarsontmoeting. Met een meerderheid aan stemmen werd Team Clean door de Veenendaalse inwoners gekozen tot winnaar. De andere twee genomineerden waren Tuingroep IVN Veenendaal-Rhenen en Dianne van den Berg. Daarnaast waren genomineerd: Bliss to Shine, Erik Boers en Gert van de Brink, Gert en Corrie Boon, Jan Marchal, Ruud Sokolowski, Willem Leeflang, Willy Heikamp en Winnyfred van Egmond.

Vrijwilligersprijs De Lampion

De vrijwilligersprijs De Lampion is een prijs voor een Veenendaalse inwoner of een groep inwoners die zich op een bijzondere wijze maatschappelijk inzetten voor een sociaal, leefbaar, schoon, heel, veilig en toegankelijk Veenendaal. Aan het einde van jaar kiezen inwoners uit alle genomineerden hun favoriet. Degene met de meeste stemmen wint de prijs.

Team Clean wint vrijwilligersprijs De Lampion 2022 Veenendaal
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Onderwerp