Start aanleg glasvezel in Otterlo, Harskamp, Wekerom, Ederveen en de Klomp

ValleiNieuws

Start aanleg glasvezel in Otterlo, Harskamp, Wekerom, Ederveen en de Klomp

22 april 2021 | Nieuws, Persberichten

Vijf dorpen in de gemeente Ede krijgen binnenkort sneller internet. Daarvoor wordt de komende tijd glasvezel aangelegd. Op donderdag 22 april zette wethouder Geert Ritsema een eerste schop in de grond. De aanleg van het glasvezelnetwerk gaat hiermee definitief van start.

De werkzaamheden zijn inmiddels gestart in Otterlo. Daarna volgen Harskamp, Wekerom, Ederveen en de Klomp. Aannemer NKM Network Services legt de glasvezelkabels straat voor straat aan. Bewoners worden hierover van tevoren door de aannemer geïnformeerd.

Betrouwbaar internet

Wethouder Ritsema vindt het fijn dat de aanleg nu echt gaat beginnen. “Ik ben blij dat inwoners en ondernemers in De Klomp, Ederveen, Harskamp, ​​Otterlo en Wekerom binnenkort supersnel en betrouwbaar internet tot hun beschikking hebben. Het afgelopen jaar hebben we ervaren hoe belangrijk dat is, zowel zakelijk als privé. Hier hebben we met z’n allen de komende jaren veel profijt van.”

Planning aanleg glasvezel gemeente Ede

Naar verwachting worden voor het einde van 2021 alle inwoners met een glasvezelabonnement op het netwerk aangesloten. Nadere informatie over de planning en de voortgang van de aanleg is te vinden op de website van DELTA Fiber Netwerk, de netwerkbeheerder: www.gavoorglasvezel.nl. Vragen over de werkzaamheden kunnen gesteld worden aan de aannemer: 088 18 18 190, deltafibernetwork@nkm.nl.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Onderwerp