Opening ruiter- en menknooppuntennetwerk Ede

ValleiNieuws

Opening ruiter- en menknooppuntennetwerk Ede

21 mei 2021 | Nieuws, Persberichten

De Veluwe is een nieuw routenetwerk rijker: rond Ede, Wageningen en Renkum loopt een netwerk van ruim 200 kilometer aan ruiter- en menroutes. Op 19 mei plaatsten de wethouders De Pater (Ede), Rolink (Renkum) en de Haan (Wageningen) in de stromende regen een herinneringsteken om de opening van het netwerk te markeren.

In de afgelopen tijd werkten de gemeenten samen met vrijwilligers aan het ruiter- en menknooppuntennetwerk. De routes zijn aangegeven met borden en wegwijzers in Veluwe stijl en er zijn  diverse aanbind- en logeeradressen waar ruiters met hun paarden welkom zijn. Ruiters en menners kunnen zelf hun route samenstellen via een knooppunten systeem. Op de website www.bezoek-ede.nl staat een routeplanner.

Wethouder De Pater, gemeente Ede: “Dit netwerk is een mooie aanvulling op de andere routes, waarmee ook ruiters en menners kunnen genieten van onze prachtige natuur. Onze grote dank gaat uit naar alle vrijwilligers, terreineigenaren en betrokkenen, die door de prettige samenwerking dit nieuwe netwerk mogelijk hebben gemaakt.”

Wethouder Rolink, gemeente Renkum: “ Dit een prachtig voorbeeld van gemeentelijke samenwerking waarbij toeristen, inwoners en ondernemers optimaal kunnen profiteren van de gezamenlijke natuurgebieden en voorzieningen die onze gemeenten te bieden hebben.”

Wethouder de Haan, gemeente Wageningen: “De Veluwe is een schitterend natuurgebied en aan de rand ervan kun je heerlijk wandelen of fietsen, maar zeker ook mooie bosritten maken te paard. Ik wens de ruiters en hun paarden mooie ritten toe op de nu duidelijk aangegeven paden. Het is mooi dat Ede, Renkum en Wageningen, aangespoord door een aantal betrokken vrijwilligers, dit netwerk samen mogelijk maken.”

De gemeenten blijven met elkaar en met de ondernemers samenwerken aan kwalitatief goede routes.

 Sint 2020 Sint 2020

Onderwerp

Laatste nieuws
Aanbiedingen
Alle berichten

Een bericht van de redactie

“Heb jij een tip voor ons? Vul het formulier in!”

Tipformulier

Pin It on Pinterest