Ook energietoeslag voor studenten in Ede

ValleiNieuws

Ook energietoeslag voor studenten in Ede

10 januari 2023 | Nieuws, Persberichten

Studenten die in Ede op kamers wonen, kunnen vanaf 16 januari alsnog energietoeslag aanvragen over 2022. De energietoeslag is een regeling die huishoudens met een laag inkomen helpt om de sterk gestegen energierekening te betalen. Bij de eerdere uitbetaling van de energietoeslag konden studenten nog geen gebruik maken van deze regeling, omdat de landelijke overheid onderzocht of en hoe studenten daarvoor in aanmerking konden komen. “Nu duidelijk is geworden dat het Rijk geen alternatief biedt voor studenten, heeft de gemeente Ede een eigen regeling vastgesteld waarmee we studenten in deze lastige tijd alsnog een steuntje in de rug willen geven”, aldus wethouder Karin Bijl (inkomen en schulddienstverlening).

Hoge energierekening

De regeling is bedoeld voor studenten die uitwonend zijn (niet thuis wonen bij ouders en verzorgers) en in de gemeente Ede wonen. Het gaat zowel om wo-, hbo- als mbo-studenten. Bijl: “We zien dat ook zij te maken hebben met een hoge energierekening terwijl een groot deel van hen moet zien rond te komen van een laag inkomen. Met de regeling komen we deze jongeren een stukje tegemoet tijdens hun studietijd, waarbij we rekening houden met verschillen in woonsituatie en energieverbruik.”

Aanvragen

Studenten die op kamers wonen en een laag inkomen hebben, kunnen 500 euro eenmalige energietoeslag krijgen als zij aan de voorwaarden voldoen. Studenten die een meerkamerwoning hebben, kunnen in aanmerking komen voor 1.300 euro. Vanaf 16 januari kunnen studenten gedurende 6 weken een aanvraag indienen bij de gemeente. Meer informatie over de energietoeslag, de voorwaarden en het aanvragen daarvan is te vinden via ede.nl/energietoeslag.

Ook energietoeslag voor studenten in Ede
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Onderwerp