Nieuwe Telefoonweg en Brouwerstraat Ede voor Koningsdag klaar voor gebruik

ValleiNieuws

Nieuwe Telefoonweg en Brouwerstraat Ede voor Koningsdag klaar voor gebruik

26 april 2022 | Nieuws, Persberichten

Het opknappen en groener maken van de Telefoonweg en Brouwerstraat is bijna klaar. Vanaf 26 april 2022 is de Telefoonweg weer open voor verkeer. De maximumsnelheid is nu 30km/u.

Door het terugschroeven van de maximumsnelheid naar 30km/u is de Telefoonweg minder aantrekkelijk voor doorgaand verkeer. De weg heeft nu een smallere rijbaan, waardoor fietsers en voetgangers meer ruimte krijgen. Plateaus en zebrapaden helpen automobilisten om zich aan de nieuwe snelheid te houden.

Veel meer groen

De Telefoonweg en Brouwerstraat zijn nu een stuk groener dankzij het toevoegen van ruim 30 bomen en 40 plantvakken. Ook de straatstenen zijn vernieuwd, zodat beide straten goed passen bij de Grotestraat, Markt en het Kuiperplein. ,,Groener en gastvrijer, dat is wat we willen in het centrum van Ede’’, zegt wethouder Jan Pieter van der Schans. ,,Dat is aan de Brouwerstraat en Telefoonweg goed gelukt. De bomen zijn een aanwinst en het fietst nu een stuk prettiger op de Telefoonweg.’’

Af volgens planning

Morgen, Koningsdag, organiseert het Comité Nationale Feestdagen de kleedjesmarkt met muziek en entertainment in Ede centrum. Daarom heeft aannemer Dusseldorp alles op alles gezet om de Telefoonweg en Brouwerstraat op tijd af te krijgen en dat is gelukt.

Laatste werkzaamheden

In mei voert de aannemer nog wat laatste klussen uit, zoals planten neerzetten in een aantal plantvakken en het plaatsen van nieuwe bankjes in de Brouwerstraat. In de Brouwerstraat ligt tijdelijk nog de oude goot van klinkers. De nieuwe goot van natuursteen komt in mei.
Ook zijn de werkzaamheden bij de spoorwegovergang van de Telefoonweg nog niet uitgevoerd. Daar ligt nu nog een klein gedeelte met oude bestrating. Daar mag alleen gewerkt worden als er geen treinen rijden. De verwachting is dat deze werkzaamheden in 2022 nog plaatsvinden.

Feestelijk moment

Op de hoek Brouwerstraat/Telefoonweg plaatst de gemeente op een later moment het kunstwerk van Auke de Vries. Dit kunstwerk stond eerder op de markt. Op dat moment zijn de straten helemaal af en organiseert de gemeente een klein feestelijk moment om alle omwonenden en ondernemers te bedanken voor hun geduld.

Nieuwe Telefoonweg en Brouwerstraat voor Koningsdag klaar voor gebruik
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Onderwerp