Nieuwe keuken Wijs met je wijk Petenbos

ValleiNieuws

Nieuwe keuken Wijs met je wijk Petenbos

31 mei 2021 | Nieuws, Persberichten

Bewoners van Petenbos kunnen (zodra de coronamaatregelen het toelaten) binnenkort genieten van heerlijke maaltijden en een gezellig potje biljart bij Wijs met je Wijk. In het gebouw van het Apostolisch Genootschap is een nieuwe keuken geïnstalleerd en een biljart geplaatst. Voor en door de buurt. De gemeente heeft financieel bijgedragen.

Wijs met je Wijk Petenbos is een initiatief van enkele buurtbewoners die van Petenbos een levendige buurt willen maken, waar mensen zich thuis voelen en met elkaar in contact komen. Dit doen ze door activiteiten te organiseren voor (oudere) buurtbewoners. Activiteiten zoals samen eten en biljarten.

Gezellige maaltijd

Henk van den Brandt is voorzitter van Wijs met je Wijk Petenbos en weet alles over dit initiatief: “Het idee is om ongeveer één keer per twee weken een maaltijd te maken voor zo’n 20 tot 25 mensen. We bieden een mogelijkheid tot ontspanning en mensen uit je wijk te ontmoeten. Het sociale aspect vinden we belangrijk.”

Kookgroep

Er wordt nu een kookgroep gevormd die de maaltijden gaat bereiden. Wie wil, kan helpen. Koken voor meer dan 20 mensen kan best een uitdaging zijn. Maar daar zit Henk niet over in: “Er zit veel talent in onze wijk, dat komt wel goed. Mijn ervaring is: als je maar kansen biedt, dan komen er vanzelf mensen op af!”

Biljarten kan eindelijk weer

“We vinden het heel belangrijk dat onze activiteiten in de wijk kunnen plaatsvinden. Dit maakt het toegankelijk en makkelijk voor mensen om te komen. Dat geldt natuurlijk ook voor de biljartclub. Door de verhuizing van één van de leden had de club al een aantal jaren geen locatie om samen te komen. Gelukkig kunnen ze weer van start, natuurlijk zodra de coronamaatregelen het toelaten. En ik heb al gehoord dat nieuwe mensen zich willen aanmelden bij de club!” vertelt Henk enthousiast.

Financiële ondersteuning

Het idee voor de keuken en biljart ontstond een aantal jaren geleden, vertelt Henk: “De gemeente juicht het vanaf het begin toe. Eerst was het moeizaam om het plan van de grond te krijgen. Toen eenmaal duidelijk was op welke manier we financiële ondersteuning konden krijgen, was het snel geregeld.”

De gemeente en de Rabobank hebben een financiële bijdrage gedaan voor de nieuwe keuken en het biljart. En het Apostolisch Genootschap heeft zelf de benodigde interne verbouwing gefinancierd. Vrijwilligers van Wijs met je Wijk hebben de keuken zelf geplaatst. Zo is er samen gewerkt om dit initiatief mogelijk te maken.

Doe het samen!

Henk heeft inmiddels aardig wat ervaring in het opzetten van maatschappelijke initiatieven. “Mijn tip voor anderen? Doe het samen en hou vol! Ga op zoek naar mensen die samen met jou iets willen opzetten. Geef je idee concreet vorm, dat kan je het beste samen doen. En neem contact op met de wijkmanager van onze gemeente. De wijkmanager weet wat de mogelijkheden zijn voor bijvoorbeeld financiële ondersteuning en geeft goede tips om je verder te helpen.”

Coronamaatregelen

Normaal gesproken organiseert Wijs met je Wijk Petenbos wekelijks activiteiten. Door het coronavirus kan dat momenteel niet. Zodra de maatregelen het toelaten, worden de activiteiten weer opgestart.

Wil je meer weten over Wijs met je Wijk? Kijk dan op de website of stuur een mail naar wijsmetjewijk@gmail.com.

 Sint 2020 Sint 2020

Onderwerp

Laatste nieuws
Aanbiedingen
Alle berichten

Een bericht van de redactie

“Heb jij een tip voor ons? Vul het formulier in!”

Tipformulier

Pin It on Pinterest