Minima in Ede krijgen 800 euro voor hoge energierekening

ValleiNieuws

Minima in Ede krijgen 800 euro voor hoge energierekening

29 maart 2022 | Nieuws, Persberichten

De gemeente Ede maakt haast met de uitbetaling van de eenmalige energietoeslag van 800 euro. Dit is de toeslag die de regering heeft toegezegd aan huishoudens met een laag inkomen vanwege de stijgende energieprijzen. Wethouder Hester Veltman (Werk en Inkomen): “We maken vaart met het uitbetalen van de toeslag omdat we zien dat sommige huishoudens in de knel komen met het betalen van de maandelijkse energierekening. Hiermee willen we voorkomen dat deze huishoudens verder in de financiële problemen raken.”

Automatisch

Inwoners die op 1 maart 2022 een uitkering van de gemeente ontvingen, krijgen de energietoeslag in de tweede helft van april automatisch op hun rekening bijgeschreven. De energietoeslag wordt uitgekeerd per huishouden en is dus echt bedoeld om de hoge energiekosten te betalen. Deze inwoners krijgen van de gemeente een brief over de betaling van de energietoeslag. Zij hoeven zelf geen actie te ondernemen.

Online aanvragen

Huishoudens met een laag inkomen die geen uitkering van de gemeente ontvangen of waar de gemeente onvoldoende gegevens van heeft, kunnen vanaf 1 mei de energietoeslag zelf online aanvragen. De regeling is bedoeld voor huishoudens die niet meer dan 130% van het sociaal minimum verdienen. Meer informatie over het aanvragen van de energietoeslag is te vinden op ede.nl/energietoeslag  .

Verlagen energieverbruik

Verder wijst de gemeente inwoners op mogelijkheden om door het verlagen van het energieverbruik kosten te besparen. Mensen met een laag inkomen kunnen hiervoor terecht bij een energiecoach. De energiecoaches helpen met tips om energie te besparen en het nemen van kleine maatregelen zoals het bevestigen van tochtstrips en het plakken van radiatorfolie. Via https://energiebox.org/ede  kunnen mensen zich aanmelden voor een doos met energiebesparende producten en een persoonlijk adviesgesprek.

Minima in Ede krijgen 800 euro voor hoge energierekening
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Onderwerp