Meer inwoners van Veenendaal kunnen energietoeslag aanvragen

ValleiNieuws

Meer inwoners van Veenendaal kunnen energietoeslag aanvragen

12 oktober 2022 | Nieuws, Persberichten

Meer inwoners van Veenendaal kunnen energietoeslag aanvragen

Inkomensgrens energietoeslag verhoogd naar 150%

Vele huishoudens kampen met torenhoge kosten voor energie. Ze komen hierdoor in financiële problemen. Naast de regelingen vanuit de Rijksoverheid, verruimt de gemeente Veenendaal de inkomensgrens naar 150% van het wettelijk minimuminkomen. Hierdoor kunnen meer inwoners gebruik maken van de energietoeslag.

Wethouder Engbert Stroobosscher: “De gemeente wil dat meer inwoners gebruik kunnen maken van de energietoeslag, aanvullend op de plannen voor lastenverlichting van de Rijksoverheid. Daarom hebben we gezocht naar een oplossing die snel uitvoerbaar is voor de komende maanden. Door de inkomensgrens te verhogen kunnen meer mensen de energietoeslag aanvragen.”

Inkomensgrens verhogen naar 150%

Veel huishoudens die net iets meer inkomen hebben dan 120% van het wettelijk minimum, dreigen door de hoge energiekosten in financiële problemen te komen. Door de inkomensgrens te verhogen naar 150% hebben ook zij recht op de energietoeslag. In onderstaande tabel staat hoeveel het netto inkomen per maand mag zijn om de energietoeslag te kunnen krijgen:

Inkomensgrens energietoeslag verhoogd naar 150%

De energietoeslag is belastingvrij

Ook deze energietoeslag wordt belastingvrij verstrekt. Dit betekent dat de ontvangst ervan géén gevolgen heeft voor het recht op en de hoogte van de bijstandsuitkering, de huur-, zorg- of kinderopvangtoeslag en het kindgebonden budget van de ontvangers. Ook niet voor de hoogte van eigen (inkomensafhankelijke) bijdrage in de zorg.

Aanvragen energietoeslag huishoudens inkomen tot 150%

Inwoners met een inkomen tot 150% van het wettelijk minimum kunnen de energietoeslag vanaf 17 oktober 2022 aanvragen op de website van www.gezondverzekerd.nl/veenendaal/energietoeslag hun inkomen en vermogen laten controleren of zij wel of niet recht hebben op de eenmalige energietoeslag. Hier kunnen zij de energietoeslag ook meteen aanvragen.

Meer informatie hierover vindt u vanaf 17 oktober 2022 op de website van de gemeente www.veenendaal.nl.

Meer inwoners van Veenendaal kunnen energietoeslag aanvragen
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Onderwerp