Kerstsing-ins in Veenendaal

ValleiNieuws

Kerstsing-ins in Veenendaal

5 december 2022 | Nieuws, Persberichten

Op 18 december organiseert stichting Sing-in Veenendaal weer 2 kerstsing-ins in De Basiliek. Na 2 jaren zonder publiek is de traditionele kerstsing-in weer te bezoeken. Al sinds 1990 wordt elke derde zondag van de maand een gratis sing-in met christelijke liederen georganiseerd. Dit jaar zijn er twee edities. Om 16.00 uur met extra aandacht voor de jongste bezoekers en om 20.00 uur een traditionele kerstsing-in. Het gevoel van kerst begint met het samen zingen van kerstliederen. Vele vrijwilligers van de stichting maken dit elke maand mogelijk.

Samen zingen met kerst

De sing-ins zijn gratis toegankelijk. Alleen voor de kerstsing-ins is het nodig om vooraf toegangsbandjes te kopen. Deze zijn voor € 2,- per stuk verkrijgbaar bij Boekhandel De Rank in Veenendaal. Bij eerdere edities moesten helaas teveeel mensen teleurgesteld worden, omdat er geen plaats meer was in de zaal. Dat is nooit fijn, maar de boodschap dat er ‘geen plek meer is in de herberg’ is zeker met kerst geen fijne boodschap. Daarom is gekozen om met betaalde toegangsbandjes te werken. Als de kosten een belemmering zijn om te gaan, dan kun je een mail sturen naar info@singin.nl voor gratis toegang (zolang de voorraad strekt, want op=op).

De boodschap van kerst

Kerst is meer dan een gevoel. Het is het geboortefeest van het kindje Jezus. De zoon van God die als mens naar de aarde is gekomen. Hij weet wat het is om mens te zijn. Hij heeft vanaf Zijn geboorte ervaren wat armoede is. Hij weet dat het leven niet altijd eenvoudig is. En ondanks een wereld in oorlog, tegenslag en crisis is Hij gekomen om hoop te brengen. Hoop op een betere toekomst. En daarnaast zijn we er op deze wereld voor elkaar. Zelfs op de meest donkere dagen in onze geschiedenis werd er tijdens kerst even geen oorlog gevoerd. In de eerste wereldoorlog vierden Duitsers en Fransen samen kerst vanuit de loopgraven.

De kerstsing-ins zijn hopelijk een lichtpuntje van hoop voor velen. Kun je niet naar De Basiliek komen? Dan kun je de kerstsing-ins ook volgen via een livestream. Kijk voor meer informatie op de site van stichting Sing-in Veenendaal: https://www.singin.nl/liedlijst-kerst-sing-ins-18-december-2022/ 

Kerstsing-ins 2022 in Veenendaal
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Onderwerp