Hospice De Zijdevlinder Wageningen geopend

ValleiNieuws

Hospice De Zijdevlinder Wageningen geopend

15 november 2022 | Nieuws, Persberichten

Bij verpleeghuis Rumah Kita in Wageningen is de interne verbouwing voor een zelfstandig hospice afgerond. De kamers en gezamenlijke ruimtes zijn ingericht en in oktober konden de eerste gasten verwelkomt worden.

Voor wie is het hospice?

Het hospice is bedoeld voor iedereen vanaf 18 jaar in de laatste drie maanden van zijn of haar leven. Voor opname in het hospice bij Rumah Kita hoeven gasten niet persé van Indische of Molukse afkomst te zijn. De Zijdevlinder is een hospice voor mensen met verschillende culturele achtergronden. Het is een zelfstandig hospice met bijbehorende eigen ingang én een eigen naam.  Het hospice is bedoeld voor mensen die thuis wonen of in het ziekenhuis verblijven. Bewoners die in het verpleeghuis wonen, overlijden in hun eigen omgeving met bekende verzorgers om zich heen.

Verblijf in De Zijdevlinder

De Zijdevlinder biedt plek aan maximaal tien mensen. Gasten hebben een eigen kamer met veel privacy. Natuurlijk kunnen zij die naar eigen smaak verder inrichten, met wat eigen, vertrouwde spulletjes die aan thuis herinneren. De kamers zijn van alle gemakken voorzien, zoals tv en internet. Daarnaast is er een sfeervolle gedeelde woonkeuken met zitgedeelte. In de tuin kunnen de gasten aangenaam verblijven.

Ervaring De Goudvlinder

Vorig jaar september is hospice De Goudvlinder geopend bij verpleeghuis De Lingehof in Bemmel. Mensen krijgen daar goede zorg en begeleiding tijdens de laatste maanden van hun leven. De ervaring die Zinzia in Bemmel heeft opgedaan wordt nu ook ingezet bij De Zijdevlinder.

Deskundige zorg en ondersteuning

In De Zijdevlinder krijgen gasten alle zorg en ondersteuning die zij nodig hebben. Vanuit Rumah Kita staat er een toegewijd, deskundig team voor hen klaar. 24 uur per dag is er een arts beschikbaar om met gasten en hun verwanten mee te denken. Verder bestaat het team uit onder meer verpleegkundigen, verzorgenden, een fysiotherapeut en een ergotherapeut. Als dat nodig is, krijgen gasten ook ondersteuning van bijvoorbeeld de diëtist, logopedist of psycholoog. Het contact is altijd laagdrempelig. Behalve zorgprofessionals zijn er ook veel vrijwilligers actief in De Zijdevlinder. De vrijwilligers nemen de tijd en ruimte om gasten te leren kennen en om in te spelen op hun wensen.

Waardevolle momenten

‘Wij wensen de gasten die in ons hospice verblijven, hun verwanten, medewerkers en vrijwilligers, veel waardevolle en betekenisvolle momenten toe in het nieuwe hospice,’ aldus de woordvoerder van Zinzia Zorggroep.

Meer informatie kunt u vinden op de website van Zinzia Zorggroep >

Hospice De Zijdevlinder Wageningen geopend
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Onderwerp