Honderd bankjes extra in de provincie Utrecht

ValleiNieuws

Honderd bankjes extra in de provincie Utrecht

30 november 2021 | Nieuws, Persberichten

Vraag jouw bankje aan: provincie maakt plaatsen bankjes in Utrechtse natuur mogelijk

Het wordt voor inwoners en terreineigenaren mogelijk om recreatiebankjes in de Utrechtse natuur te laten plaatsen. Het provinciebestuur introduceert een speciale regeling die dat volledig faciliteert, na een voorstel van Provinciale Staten. De bankjes kunnen bijvoorbeeld geplaatst worden als blijvende herinnering aan een gebeurtenis of om een geliefde wandelroute aan te vullen met een rust- of uitzichtpunt. De banken worden ook voorzien van GPS-coördinaten. Deze locatiegegevens zijn behulpzaam voor hulpdiensten bij calamiteiten in de natuur.

De ambitie is om honderd extra recreatiebanken te plaatsen in de provincie Utrecht. Het levert meer rustpunten op voor wandelaars en vergroot de natuurbeleving. Ook verhogen bankjes de veiligheid in natuurgebieden door de extra herkenningspunten met coördinaten. Een geplaatst bankje mag ook worden voorzien van een naamplaatje. Het plaatsen van de banken gebeurt in overleg met de natuurbeheerder van een gebied.

Gedeputeerde Hanke Bruins Slot is enthousiast over de regeling: ‘Het plaatsen van bankjes is een mooie toevoeging aan wandelgebieden. Het biedt een plek om uit te rusten, te genieten van de omgeving of onderweg iets te eten of drinken. Zo’n herinneringsplaatje levert vaak ook een gesprek op over de bijzondere waarde van de plek, persoon of moment.’

Lees verder op de site van de Provincie Utrecht >

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Onderwerp