Gemeente Veenendaal en Veenvesters aan de slag in het Franse Gat

ValleiNieuws

Gemeente Veenendaal en Veenvesters aan de slag in het Franse Gat

21 oktober 2022 | Nieuws, Persberichten

Op maandag 24 oktober 2022 start het eerste sloop- en nieuwbouwproject in de wijk ‘het Franse Gat’. In de Mr. Heemskerkstraat worden de eerste 20 eengezinswoningen afgebroken. Begin 2023 worden de woningen weer teruggebouwd. De gemeente en Veenvesters zetten samen met de bewoners stappen naar een gezonde, duurzame en veilige wijk waar het prettig wonen, werken en leven is.

Op naar een wijk die klaar is voor de toekomst

Woningcorporatie Veenvesters vernieuwt 1.100 woningen in het Franse Gat. Deze huurwoningen zijn verouderd en  voldoen niet meer aan de eisen van deze tijd. Door renovatie, sloop-nieuwbouw en verduurzaming komen er woningen waarin het weer prettig wonen is. Tegelijkertijd kunnen de energielasten omlaag. Dit is een mooie aanleiding voor de gemeente en Veenvesters om de handen ineen te slaan en samen met de wijkbewoners de hele wijk voor te bereiden op de toekomst.

Bijzondere samenwerking gemeente en Veenvesters

Bij de vernieuwing werken de Gemeente Veenendaal en Veenvesters intensief samen, waarbij de woningcorporatie zorgt voor de vernieuwing van de woningen en de gemeente voor de vernieuwing van de openbare ruimte. Om duidelijke afspraken te maken over de samenwerking, taken, rollen, verantwoordelijkheden en financiën tekenen beide partijen op 24 oktober 2022 een samenwerkingsovereenkomst. In het Wijkhuis tekenen Wethouder Engbert Stroobosscher, namens de Gemeente Veenendaal, en directeur-bestuurder Trees van Haarst, namens Veenvesters.

Van, voor en door de wijk: buren nemen dakpannen in ontvangst

Samen met de bewoners, buren en ambassadeurs van de wijk start Veenvesters maandagmiddag 24 oktober 2022 de circulaire sloop van de eerste 20 woningen aan de Mr. Heemskerkstraat 26-64. De woningen worden gedemonteerd: ze worden zorgvuldig afgebroken, zodat goede materialen hergebruikt kunnen worden. Denk bijvoorbeeld aan deuren, ramen, sanitair, dakpannen, tuintegels en schuttingen. Veel tuinplanten vonden al een nieuw thuis in de wijk! Enkele buren hebben aangegeven graag de goede dakpannen te willen hergebruiken. Zij nemen op 24 oktober 2022 symbolisch de eerste dakpannen in ontvangst uit handen van directeur Veenvesters Trees van Haarst, wethouder Engbert Stroobosscher en enkele oud-bewoners.

De bewoners die terug willen keren, krijgen naar verwachting eind 2023 de sleutels van hun nieuwe sociale huurwoning aan de Mr. Heemskerkstraat.

Gemeente Veenendaal en Veenvesters aan de slag in het Franse Gat
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Onderwerp