Engelstalig album van Veense zanger Gerald Troost

ValleiNieuws

Engelstalig album van Veense zanger Gerald Troost

18 november 2022 | Nieuws, Persberichten

Gerald Troost is een bekende zanger, schrijver en coach uit Veenendaal. Onlangs heeft hij een Engelstalig album uitgebracht. Als de wereld om je heen in rep en roer is en zekerheden lijken te verdwijnen, kan dat aanvoelen alsof de grond onder je voeten wegvalt. Voor Gerald Troost was dat de afgelopen jaren op verschillende momenten het geval, maar hij vond de overtuiging terug in zijn muziek. En met hernieuwde stem ontstond een gloednieuw Engelstalig album: ‘Something To Believe In’.

Nieuwe liedjes en samenwerkingen.

Na het digitaal verschenen ‘Grace Above It All’ (met vertalingen van zijn bestaande liedjes) zet Gerald met ‘Something To Believe In’ een nog grotere stap naar voren. Nieuwe liedjes, nieuwe samenwerkingen en muziek waarin hij vrijuit proclameert, dankbaarheid laat horen en actief oproept om te strijden voor gerechtigheid.

Gerald ging tijdens de onzekere corona-jaren op zoek naar hoop en houvast. Die vond hij bij het schrijven van nieuwe songs als ‘Something To Believe In’, ‘Yes Lord’ (gezongen met Kees Kraayenoord), ‘Bright Day’ (gezongen met Sera Noa) en ‘Wash Me In The Water’ (met Elvis E.).

Samen met andere artiesten

Deze songs laten elk op hun eigen manier die hoop horen. Daarnaast draaien verschillende liedjes op het nieuwe album om de strijd tegen onrecht. ‘These Walls Will Fall’, met zanger Reyer, is een oproep om in gebed strijdbaar te zijn tegen onrecht. ‘Push Back The Darkness’ is nog directer. Het is een oproep om actief op te komen voor gerechtigheid, om je uit te spreken.

Met ‘Something To Believe In’ gaat de muziek van Gerald Troost letterlijk de grenzen over. “Ik hou van Nederland en blijf er ook actief” zegt Gerald, “maar het is ook heel inspirerend om buiten de landsgrenzen actief te kunnen zijn.” Grenzen vervagen, muren gaan neer. Wie iets heeft om in te geloven, mag met nieuwe hoop uitzien naar zo’n doorbraak. ‘Something To Believe In’ baant nu al nieuwe wegen voor Gerald Troost.

Kijk voor meer informatie op geraldtroost.nl

Engelstalig album van Veense zanger Gerald Troost
Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Onderwerp