Controles recreatieterreinen Ede

ValleiNieuws

Controles recreatieterreinen Ede

23 maart 2021 | Nieuws, Persberichten

Controles recreatieterreinen Bospark, Goudsberg en Scheleberg

Afgelopen weken voerde de gemeente Ede samen met de politie, Openbaar Ministerie en de provincie een grote actie uit op recreatieparken Bospark, Scheleberg en de Goudsberg. Doel van deze actie is een controle op activiteiten die het recreatief gebruik van het park belemmeren en mensen ervan te weerhouden de parken te gebruiken voor criminele activiteiten. De gemeente Ede wil dat de recreatieparken gebruikt worden waarvoor zij zijn bedoeld, namelijk recreëren.

De afgelopen maanden is het meerdere keren voorgekomen dat criminelen aangehouden zijn op of rondom een vakantiepark. Gebleken is dat criminelen de parken regelmatig gebruiken als toevluchtsoord voor hun activiteiten. Burgemeester René Verhulst: “Ik vind dit ontoelaatbaar. De parken zijn om vakantie te vieren en te recreëren, dan is het niet de bedoeling dat je in aanraking komt met criminelen. Ik spreek dan ook nadrukkelijk de verhuurders van vakantiehuizen aan om goed te checken aan wie ze hun vakantiehuis verhuren. Door hier aandacht voor te hebben maak je het mensen met slechte intenties al moeilijker om voor een vakantiepark te kiezen.”

De aanhoudingen van de afgelopen maanden zijn voor de gemeente Ede aanleiding om een aantal controles uit te voeren op wie er precies op de parken verblijven en met welk doel. Dat heeft geleid tot een aantal opvallende constateringen, zoals:

  • Een aantal personen met antecedenten op het gebied van drugs, huiselijk geweld, en andere activiteiten
  • Een ongeldig kenteken op voertuig
  • Verschillende boetes vanwege rijden zonder rijbewijs en een boete vanwege het niet op eerste vordering  tonen van identiteitsbewijs
  • Iemand die zwaar onder invloed was van verdovende middelen
  • En daarnaast twee openstaande CJIB-vordering die contant betaald moesten worden

Verder is er een corona-feest beëindigd en zijn meerdere personen aangetroffen onder verdachte omstandigheden, waaronder twee minderjarigen. Ook is geconstateerd dat veel recreatieobjecten voor niet-recreatief gebruik worden gebruikt, waaronder wonen en huisvesting van arbeidsmigranten / arbeidskrachten uit Oost-Europa.

Veiligheid en leefbaarheid

Toerisme en recreatie zijn in de gemeente Ede een belangrijke economische sector. De kwaliteit van de meeste recreatieparken is dan ook goed. Bij parken waar deze kwaliteit onder druk komt te staan door criminele activiteiten wordt ingegrepen met controles. De controles werden uitgevoerd door een zogenaamd interventieteam van het Ariadneproject van de provincie Gelderland.

Bol.com AlgemeenBol.com Algemeen

Onderwerp